Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Twents Mondkapje (TweMo)

Twents Mondkapje

Voor dat extra beetje bescherming

Herbruikbaar én makkelijk schoon te maken

Het Twents Mondkapje (TweMo) is een initiatief van Ambroise. Door de coronacrisis is er een grote vraag naar mondkapjes ontstaan, zowel binnen de zorg als daarbuiten. Met name de zorgprofessionals zijn voor hun belangrijke werk afhankelijk van deze mondkapjes. Wij vinden het belangrijk dat de beperkte voorraad van deze beschermingsmiddelen zoveel mogelijk ten goede komt aan de zorgprofessionals. Ambroise maakt normaalgesproken medische instrumenten zoals been- en armorthesen. Vanwege de crisis hadden wij minder werk. Dit soort ‘niet-acute zorg’ wordt namelijk momenteel op de lange baan geschoven. Hierdoor zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om met onze productiemiddelen iets te maken waar we in onze regio (en daarbuiten) mensen nog steeds mee kunnen helpen. Daarom hebben wij besloten om een mondkapje te ontwikkelen voor iedereen die NIET in de zorg werkzaam is.

Ons procesTwents Mondkapje 2

Ons doel was om een mondkapje te ontwikkelen dat je eenvoudig kunt hergebruiken. Hierdoor dachten we na over het filter. Deze moest makkelijk vervangbaar zijn en zo kwamen we snel uit op een product dat menig mensen thuis hebben: keukenpapier. Vervolgens moesten we een pasvorm ontwerpen dat goed aansluit op het gezicht, maar ook relatief aangenaam zit. Na meer dan 20 prototypes te hebben ontwikkeld zijn wij uiteindelijk op het huidige ontwerp gekomen. Het mondkapje (zonder filter) kan je onder de kraan schoonspoelen of gewoon in de vaatwasser doen.

Géén volledige bescherming

Dit mondkapje geeft géén volledige bescherming tegen het coronavirus. Regelmatig je handen wassen en voldoende afstand tot elkaar houden is prioriteit boven het dragen van een mondkapje. Afhankelijk van de individuele pasvorm kan er bovendien ook nog steeds een klein beetje lucht langs het masker ontsnappen. Daarom adviseren wij mensen die in de zorg werkzaam zijn en in direct contact staan met besmette personen om de daarvoor gecertificeerde middelen te gebruiken. Toch weten we dat mensen behoefte hebben aan de kleine extra bescherming die een mondkapje biedt.  Voor die mensen biedt de TweMo uitkomst, zodat de normale voorraad mondkapjes geheel ten goede kan komen aan onze zorgprofessionals.

Specificaties van het Twents Mondkapje (TweMo)

  • Herbruikbaar (dus maar één keer iets kopen)
  • Makkelijk in gebruik
  • Makkelijk te reinigen
  • Vaatwasserbestendig (max. 55 graden)
  • Beschikbaar in meerdere maten
  • Met keukenpapier te gebruiken
  • Andere filters ook mogelijk, bijvoorbeeld katoen

Twents Mondkapje gif

Handleiding Twents Mondkapje

 

Instructievideo

Terug naar boven

Onze partners: