Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Kinder Wilmer Elleboogorthese

Kinder Wilmer Elleboogorthese

Voor kinderen met een verlamming van de spieren rond de elleboog

 

Super lichte orthese die de arm helpt strekken of buigen

De Kinder Wilmer Elleboogorthese (ook wel brace of spalk genoemd) is de kinder-variant (zoals de naam natuurlijk al aangeeft) van de Wilmer Elleboogorthese voor volwassenen. De Kinder Wilmer ElleboogOrthese (afgekort KWEO) is een super lichte en super slanke orthese bedoeld voor kinderen die te weinig kracht hebben in de buigers van de elleboog (m. biceps brachii) of juist in de strekkers (m. triceps brachii). Door een slimme veerconstructie helpt de orthese om de arm te buigen (of juist te strekken, afhankelijk van de gekozen uitvoering). De veer is goed instelbaar zodat gezocht kan worden naar precies de juiste hoeveelheid ondersteuning.

De orthese wordt op maat gemaakt, zodat hij precies past bij de arm

De Kinder Wilmer Elleboogorthese kenmerkt zich door:

 • Zeer lichtgewicht (< 60 g)
 • Dunwandig RVS buismateriaal, dus ook zeer robuust
 • Individueel op maat gemaakt
 • Unilaterale opbouw
  • Te bestellen in links of rechts
  • Wordt meestal aan de buitenzijde van de arm gedragen
  • Kan ook aan de binnenzijde van de arm worden gedragen
  • In dat geval wordt een linker orthese aan de rechter arm pas gemaakt en vice versa
 • Zelfinstellende pelottes voor perfecte overdracht van druk op de huid
 • Géén klittenband nodig
 • Flexie uitvoering: ondersteunt buiging van de arm
 • Extensie uitvoering: ondersteunt strekking van de arm
 • Veerkracht instelbaar over ruim traject

 

Kinder_Wilmer_Elleboogorthese_Ambroise

Erbse Parese

De Kinder Wilmer Elleboogorthese is bedoeld voor kinderen die een disbalans hebben tussen de buigers en strekkers van de elleboog. Soms zijn de strekkers niet sterk genoeg, soms de buigers.

Dit kan voorkomen als gevolg van bijvoorbeeld een obstetrische plexus brachialis laesie, ook wel Erbse Parese genoemd. Daarbij is tijdens de bevalling de schouder van het kindje zodanig knel komen te zitten dat de belangrijke zenuwknoop van de armspieren (de plexus brachialis) in de schouderregio beschadigd is geraakt.

In de meeste gevallen treedt daarna volledig spontaan herstel op. Hoe langer het echter duurt voordat de het kind weer functie terugkrijgt in zijn arm, hoe groter de kans dat de schade (deels) blijvend zal zijn. Als ook neurologische reconstructie niet mogelijk is of onvoldoende heeft opgeleverd, is er sprake van blijvend letsel.

De KWEO kan dan bijdragen om de functionele mogelijkheden van de arm te vergroten. Dat is belangrijk omdat het kind daarmee meer symmetrische motorische vaardigheden ontwikkelt en kan bijdragen aan het verminderen van latere klachten als bijvoorbeeld vergroeiingen.

Een Erbse parese is een complexe aandoening met zeer veel verschillende factoren. De behandeling gebeurt daarom meestal in teamverband. Via de patiëntenvereniging kunt u meer informatie opvragen.

Kinder Wilmer Elleboog Orthese (KWEO)

Bestelcodes KWEO voor de professional

250001 | KWEO elleboogorthese | links
250002 | KWEO elleboogorthese | rechts

Kinder_Wilmer_Elleboogorthese_Ambroise

Hoe krijg ik een Kinder Wilmer Elleboogorthese?

De Kinder Wilmer Elleboogorthese wordt individueel op maat gemaakt. Voor een optimale werking en een goed comfort is het belangrijk dat de orthese goed past. Het kind heeft de orthese tenslotte iedere dag de hele dag nodig. Daarom wordt de KWEO ook door professionals (orthopedisch adviseurs) aangemeten en pas gemaakt.

De KWEO wordt voorgeschreven door de behandelend arts van uw kind. In de meeste gevallen zal dat de revalidatiearts zijn. Wel moet in veel gevallen goedkeuring worden aangevraagd bij uw verzekeraar. Overigens vergoeden alle Nederlandse verzekeraars de KWEO bij een juiste indicatiestelling.

Wilt u een keertje vrijblijvend advies van een van onze klinisch experts over de mogelijkheden van een KWEO in de situatie van uw kind, of wilt u weten welke professionals bij u in de buurt ervaring hebben met deze orthese? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Hoe werkt een Kinder Wilmer Elleboogorthese?

In de KWEO zit een veermechanisme dat helpt om uw arm te bewegen. Afhankelijk van de uitvoering is deze veer ingesteld als strekker en helpt hij dus om de arm te strekken, of als buiger en helpt hij om de arm te buigen.

De veer is instelbaar over een groot bereik zodat precies gezocht kan worden naar de juiste hoeveelheid ondersteuning. Maken we de veer namelijk te sterk, dan moeten de spieren aan de andere kant harder werken om tegen de spanning van de veer in te bewegen. Die spieren worden daarmee extra getraind, maar dat zijn juist de spieren die al wel goed functioneren. Het is niet wenselijk om die nóg sterker te maken en het verschil tussen de buigers en strekkers dus nog groter te maken.

Maken we de veerspanning te laag, dan is er onvoldoende effect van de orthese en draagt hij onvoldoende bij aan het verhogen van de functionele mogelijkheden van de arm.

Het zoeken naar de juiste afstelling is daarom een proces waarbij uw kind wellicht meerdere keren bij de Orthopedisch Adviseur terug moet komen.

 

Terug naar boven

Onze partners: