Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Over Ambroise

Over Ambroise

That fits your body, dat past bij je lichaam

Ambroise

Ambroise is een innovatieve, Nederlandse onderneming die sinds de oprichting in 1994 voorop loopt in de ontwikkeling van lichtgewicht, dynamische orthesen. Hieronder vallen bijvoorbeeld beugels en spalken voor mensen met verlammingen aan armen of benen. Onze ontwikkelaars zijn iedere dag opnieuw bezig om nog beter te begrijpen hoe het menselijk lichaam werkt en hoe techniek kan helpen om die functies te ondersteunen die het lichaam niet meer goed zelf kan uitoefenen. Alleen als de techniek echt past bij het lichaam, kan een orthese meerwaarde opleveren voor de cliënt.

What's in a name

De naam Ambroise komt van Ambroise Paré, een Franse arts uit de 16e eeuw die vernieuwende geneeskundige behandelingen introduceerde. Dit deed hij door gangbare praktijken opnieuw onder de loep te nemen. En niets zomaar voor waar aan te nemen. Een onafhankelijke geest dus. Net als de mensen van Ambroise! pare2 Wilt u meer weten over Ambroise Paré? Klik dan hier

Ontwikkelen vanuit een filosofie

Ambroise hanteert de 3C filosofie van Prof ir J.C. Cool (1930-2012) (TU Delft, Universiteit Twente) voor de ontwikkeling van haar producten. De 3 C’s komen van: Cosmetiek – Comfort – Controle. We beschouwen het als onze opdracht om die drie kenmerken zo goed mogelijk in het ontwerp van onze producten te integreren. Dat gaat het beste door aan de ene kant goed te kijken naar hoe het lichaam precies werkt en aan de andere kant goed te luisteren naar de ervaringen van onze gebruikers.

Cosmetiek

Een orthese heeft een goede cosmetiek als de omgeving niet merkt dat de orthese wordt gebruikt. Dat betekent dus dat de orthese zo min mogelijk zichtbaar moet zijn, maar ook dat bijvoorbeeld het bewegen met de orthese niet opvalt. De producten moeten daarom letterlijk goed aansluiten bij het lichaam maar ook figuurlijk: bij hoe het lichaam normaal gesproken functioneert. We streven ernaar dat de omgeving zich van de beperking niet of nauwelijks bewust is.

Comfort

De producten moeten comfortabel in gebruik zijn en wel liefst zo, dat de gebruiker af en toe zelf kan vergeten dat hij/zij een product draagt. Dat betekent niet alleen dat de orthese lekker moet zitten, maar ook dat de gebruiker zo min mogelijk belemmerd wordt in z’n functioneren.

Controle

De gebruiker moet controle hebben over het product en niet andersom. Wat de gebruiker nog wel kan, moet het product toestaan en niet verder inperken, zie bijvoorbeeld hieronder het filmpje waarin je Stef, een baby met klompvoetjes, over de vloer ziet tijgeren. De gebruikte orthese, een DYNKO van Ambroise, geeft Stef alle vrijheid, maar brengt in rust zijn voetjes toch terug in de gewenste positie. Bedenk dat de alternatieve oplossing voor Stef en alle andere kinderen met klompvoetjes een Denis Browne spalk is, welke de voetjes geheel vast zet ten opzichte van elkaar!

Meer bereiken door samenwerken

Wij geloven dat je samen meer bereikt dan alleen. De belangrijkste partner in onze samenwerkingsverbanden is en blijft natuurlijk de patiënt. Samen proberen we het beste te halen uit de combinatie van lichaam en techniek. Om dat iedere keer weer een stap verder te brengen, heeft Ambroise ook een nauwe samenwerking met gerenommeerde universiteiten, hogescholen en revalidatiecentra in Nederland. Via een dicht netwerk van samenwerkende orthopedisch instrumentmakerijen kan een orthese van Ambroise bij de patiënt worden aangemeten. Daarnaast werkt Ambroise nauw samen met een aantal buitenlandse partners voor de marketing en sales van haar producten in het buitenland. Bekijk een overzicht van onze partners hier

Terug naar boven

Onze partners: