Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Statische Handspalk

Statische Handspalk

Bedoeld voor mensen die een rustspalk nodig hebben voor hun spastische hand

Tot rust komen

Ambroise heeft een maatwerk Statische Hand Spalk (afgekort als SHS) ontwikkeld, bedoeld voor mensen die zodanig last hebben van spasticiteit in de hand dat het tot rust brengen van spieren en gewichten, door de hand en pols even ‘vast’ te zetten, noodzakelijk is. Door het gebruik van deze spalk (ook wel orthese of brace genoemd) wordt meestal een verlaging van de pijn bereikt, maar in ieder geval is het doel om eventuele verkortingen (contracturen) te behandelen.

Geen worsteling meer met maatnemen

Een maatwerk statische rustspalk voor spastische handen is in het geheel niet nieuw. Dergelijke spalken worden al jaren door vrijwel iedere lokale orthopedisch instrumentmakerij gemaakt. Het maken van dergelijke spalken kan echter nogal een worsteling zijn voor zowel de cliënt als de orthopedisch maatnemer. Er wordt dan namelijk een gipsafdruk gemaakt van uw hand. De maatnemer moet dan nat gips om uw hand wikkelen en uw hand zoveel mogelijk corrigeren tijdens het uitharden van het gips, maar wel zo goed mogelijk stil houden in die positie. Een serieuze uitdaging bij een spastische hand die de neiging heeft alleen maar meer in spasme te schieten als je hem aanraakt, of als je als cliënt erg de focus legt op je hand.

Foto’s maken is makkelijker

Foto maatname Statische Hand SpalkAmbroise heeft een techniek ontwikkeld waarbij die worsteling niet meer nodig is. Wij gespen de hand op een maatneem-plank. Omdat deze techniek veel minder tijd kost, hebben we wel alle tijd om de hand daarbij tot rust te laten komen. Als we die rust-toestand eenmaal bereikt hebben, hoeven we de hand niet meer aan te raken of te omwikkelen. We moeten er alleen twee foto’s van maken. Eentje van boven en eentje van opzij vanaf de duimzijde.

Software doet de rest

Onze zelf ontwikkelde software is vervolgens in staat die foto’s terug te toveren tot een 3-D model van uw hand. Met dat model kunnen we vervolgens de gewenste correctiestanden aanbrengen. De computergestuurde freesbank maakt daar vervolgens weer een hardschuim productie-mal van.

Niet alleen sneller, vooral ook veel makkelijker voor u en de orthopedisch maatnemer!

 

 

Specificaties van de Statische hand/polsspalk (SHS)

  • Statische rustpalk
  • Lichtgewicht PP (polypropyleen)
  • Eenvoudige maatname met foto’s
  • Geeft rust in spieren en gewrichten
  • Houdt de hand soepel
  • Houdt de handpalm toegankelijk voor reinigen
  • Een volgende spalk met meer, of juist minder correctie kan zonder opnieuw maatnemen

Nadere specificaties en uitvoeringen van de Statische hand/polsspalk

  • Individueel voor u op maat gemaakt
  • Goed te reinigen
  • Meerdere kleurstellingen/prints mogelijk

De SHS kan zowel overdag als ’s nachts gedragen worden, maar is géén functionele spalk in de zin dat tijdens dragen gebruik van de hand mogelijk is

Spasme

De Statische Hand Spalk (SHS) is bedoeld voor mensen die een rustspalk nodig hebben. In de meeste gevallen is ernstige spasticiteit de achterliggende problematiek. Spasme in de hand komt veel voor bij centraal neurologische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een beroerte (CVA).

Het bestrijden van contracturen en verlagen van pijn ten gevolge van spasme is meestal het doel van de SHS. Het steeds krampachtig samentrekken van spieren en daarmee het in maximale buiging brengen van pols en vingers kan erg pijnlijk zijn en leidt op termijn (zonder behandeling) tot verkorting van die spieren. Daardoor kunnen vingers en pols niet meer goed gestrekt worden. In extreme gevallen ontstaat daarbij zelfs een situatie dat er niet meer goed bij de palm van de hand gekomen kan worden. Deze kan dan niet meer goed schoon gehouden worden wat zelfs tot smet-wondjes en vervolgens ontstekingen kan leiden. Daarom is tijdige behandeling noodzakelijk. De SHS kan onderdeel zijn van die behandeling

Spastische_hand

Spastische hand

Bestelcode voor de professional

600018 | Statische Hand/polsspalk | links
600019 | Statische Hand/polsspalk | rechts

250504 | Draagorthese ten behoeve van de Statische Hand/polsspalk | links
250505 | Draagorthese ten behoeve van de Statische Hand/polsspalk | rechts

Draagorthese_statische_handspalk

Draagorthese ten behoeve van de Statische hand/polsspalk

Handleiding fotomaatname Statische Hand/pols Spalk

Of download de Ambroise Statische Hand/pols Spalk (SHS) fotomaatname handleiding hier.

Statische-hand-polsspalk

Statische handspalk (rechts)


De handspalk is verkrijgbaar in verschillende prints.

Terug naar boven

Onze partners: