Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Radix prothese component

Radix prothese component

De gebruiker kan met de Radix het lichaam roteren terwijl het prothesebeen blijft staan.

Geef uw leven een plezierige draai

De RADIX prothese component geeft meer schwung aan het leven

De gebruiker kan met de Radix het lichaam roteren terwijl het prothesebeen blijft staan. Lichaamsrotatie kan met een stijf prothesebeen leiden tot oncomfortabel hoge schuifspanningen op het gebied tussen de stomp en de koker. De Radix verlaagt die spanningen op de weke delen met ongeveer 80% tot een normaal niveau voor het lichaam. De torsiestijfheid van de Radix, die het laagst is bij een buigbelasting van nul, zal groter worden bij meer buiging. Dit zorgt ervoor dat ongewenste rotatie van de voet bij het afzetten en neerkomen ervan tijdens lopen, wordt voorkomen, terwijl tijdens staan juist optimale bewegingsvrijheid wordt geboden.

Uitvoeringsvormen Radix prothese component

  • De Radix is er in één uitvoeringsvorm.
  • De Radix wordt met de piramide adapter aan de prothesevoet bevestigd.
  • Er is een verloopstuk beschikbaar van 30 mm naar 34 mm en naar 35 mm.

Technische beschrijving

  • Maximale rotatie: 30° naar links en rechts
  • Totale lengte, inclusief buis: 420 mm
  • Minimale bouwhoogte boven op de voet: 90 mm
  • Diameter aluminium buis: 30 mm
  • Standaard roestvrij stalen piramide adapter
  • Totaal gewicht (inclusief 400 mm buis): 422 gr
  • Gewicht torsie adapter: 222 gr
  • Maximum lichaamsgewicht: 120 kg
  • Getest volgens: ISO-10328, m.u.v. clausule 5-3.3.8 m.b.t. maximaal toelaatbare torsiehoeken. De Radix is juist ontworpen om torsiehoeken veilig toe te staan.
Radix prothese component

Radix prothese component

De Radix is ontworpen om veilig rotatie van een prothese-standbeen toe te staan. Dat verlaagt de (schuif)spanningen op de weke delen van de stomp en verhoogt de bewegingsvrijheid.

Lage schuifspanningen op de stomp zijn aan te bevelen in gevallen van slechte doorbloeding van (de huid) van de stomp, bijvoorbeeld bij diabetes.

De extra bewegingsvrijheid is wenselijk voor actieve gebruikers,maar vaak juist ook voor minder actieve gebruikers. Door de extra beweeglijkheid worden bepaalde bewegingen, zoals het maken van transfers en draaibewegingen in een toilet juist makkelijker.

Radix prothese component

Radix prothese component

Bestelcode voor de professional

200020 | Radix Torsie Adapter 120 kg

Handleiding Radix onderbeenprothese

Of download hier de Handleiding Radix Onderbeenprothese

Radix prothese component

Radix prothese component

Daar draait het toch om!

We staan er nooit zo bij stil, maar we maken op een gewone dag heel wat bewegingen. Vooral draaiende bewegingen. In de keuken als we iets willen pakken of aan het aanrecht werken. In de kamer als we gaan zitten of juist weer opstaan. Bij die draaiende bewegingen werkt uw prothese lang niet altijd even soepel mee. Gelukkig kunnen we daar iets aan doen.

Eén ding weten we allemaal: geen enkele prothese kan op tegen de natuurlijke bewegingsvrijheid van een gezond been. Dat zit buitengewoon knap in elkaar, met botten, gewrichten en spieren die soms zelfs langs elkaar kunnen bewegen. Bij een amputatie gaat die natuurlijke beweeglijkheid verloren. Het draaien wordt dan een zaak van de spieren rond het overgebleven deel van het been. Vaak gaat dat niet comfortabel, omdat u de wrijving van de prothesekoker voelt. Dat kan al gauw leiden tot een gevoelige en beschadigde huid.

In situaties als deze praten we over het begrip ‘torsiestijfheid’. Iets wat gemakkelijk draait, heeft een lage torsiestijfheid. Iets wat moeilijk draait, een hoge torsiestijfheid. En we hebben allebei nodig. Bij draaiende bewegingen als staan, zitten en lopen is een lage torsiestijfheid gewenst. Maar op het moment dat we de hak neerzetten een hoge torsiestijfheid, om te voorkomen dat de voet gaat zwabberen en de prothese onveilig en instabiel wordt.

De RADIX prothese component combineert een lage en een hoge torsiestijfheid. Daarmee kunt u het draagcomfort van uw prothese aanzienlijk vergroten. Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met uw orthopedisch instrumentenmaker of bij Ambroise.

Terug naar boven

Onze partners: