Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

Enkel-voetorthesen

Enkel-voetorthesen

Voor mensen met verlamming van de spieren rond de enkel en voet

Ingipsen is niet nodig.

Ambroise is er trots op enkel-voetorthesen (EVO’s) te kunnen leveren. Ook met deze orthesen loopt Ambroise weer voorop.

Wij produceren op maat gemaakte enkel-voetorthesen (EVO’s, ook wel enkel brace of enkel spalk genoemd) voor mensen met verlamming van de spieren rond de enkel en voet. Het is ons als eerste bedrijf in de wereld gelukt om een goed passende maatwerk EVO te maken op basis van slechts drie digitale foto’s van onderbeen en voet. Dat biedt grote voordelen voor u als cliënt. Uw been hoeft niet meer in het gips, het maatneemproces is veel minder afhankelijk van de maatnemer die u toevallig toegewezen krijgt en is bovendien ook nog veel sneller. Ook de productie is veel sneller. Ambroise kan de afgewerkte EVO al na vijf werkdagen gereed hebben, zodat u snel weer op de been bent.

Er zijn diverse modellen en uitvoeringen beschikbaar, zodat afhankelijk van uw wensen en uw situatie de best bij u passende voorziening uitgekozen kan worden. Zo is er bijvoorbeeld een ruime keuze in prints en kleuren.

aanmeten_enkel-voetorthese

Maatnemen met behulp van digitale foto’s

Fotomaatname lateraalAmbroise heeft als eerste ter wereld een goed werkende techniek ontwikkeld om op basis van drie digitale foto’s een goed passende enkel-voetorthese (EVO) te maken. Er is een foto nodig van de achterzijde van uw been, van opzij vanaf de buitenkant (zoals op de afbeelding hiernaast), en van opzij vanaf de binnenkant. Uw voet komt op een referentie plankje te staan en anatomische belangrijke punten op uw been worden aangetekend. Met deze drie foto’s kan vanuit onze software een bij uw been en voet passend digitaal model worden gereconstrueerd. Dit model vormt de basis voor het productieproces van de Swift EVO.

Download hier de Handleiding Ambroise Fotomaatname EVO of kijk op de pagina handleidingen.

Productie van een enkel-voetorthese

Als uw foto’s in de fotomaatname software zijn ingelezen wordt een digitaal model van uw onderbeen en voet gereconstrueerd. Op dat digitale model van uw been wordt vervolgens de gekozen variant van de EVO geprojecteerd. Met die informatie stuurt de computer een CNC freesmachine aan die een positief model uitfreest van uw onderbeen met EVO. Dat model is de basis voor de daadwerkelijke productie in de werkplaats.

Onze EVO’s worden allemaal gemaakt van hoogwaardig PolyPropeen (PP) via vacuüm-vorm techniek. Daarbij wordt een plaat PP verhit in de oven totdat deze vervormbaar wordt.
Vervolgens wordt deze plaat vacuüm getrokken over de individueel op maat gemaakte mal van uw onderbeen, enkel en voet.


Daarna wordt de EVO uitgezaagd en afgewerkt. Vanzelfsprekend kan de software ook uitrekenen hoe lang uw sluitband moet zijn, dus ook die wordt gelijk op lengte aan uw EVO gemonteerd, zodat de EVO volledig pasklaar de werkplaats verlaat. Dat alles kan Ambroise geweldig snel. Vijf werkdagen na ontvangst van alle benodigde gegevens zit uw EVO alweer in een doos op weg naar uw behandelaar.

Uw behandelaar kan u adviseren welke keuze het beste past bij uw situatie. Wilt u met één van de klinisch specialisten van Ambroise over uw specifieke situatie praten, neem dan gerust contact op.

Terug naar boven

Onze partners: