Direct contact? Bel: +31 53 4302 836

UTX serie

UTX serie

Lange beenbeugel voor mensen bij wie de beenspieren niet meer goed functioneren

Stabiel én dynamisch lopen

UTX lichtgewicht dynamische beenbeugel

De UTX is een lijn van lichtgewicht dynamische beenbeugels. Deze lijn kenmerkt zich door slimme innovatieve oplossingen met oog voor comfort en cosmetiek. We proberen u met minimale middelen maximale functionaliteit te geven. Voor een beenorthese (ook wel spalk of brace genoemd) gaat het dan vanzelfsprekend over staan en lopen. Met een UTX proberen we een zo stabiel, veilig, maar ook dynamisch mogelijk looppatroon te realiseren voor mensen die hun been niet meer zelf goed kunnen stabiliseren.

Meer dan alleen lopen

Maar goed kunnen lopen is voor de ontwerpers van Ambroise niet genoeg. Hoe zit het bijvoorbeeld met aan- en uittrekken, of in- en uit de auto stappen? Mensen zitten bijvoorbeeld veel meer dan ze staan en lopen, dus waarom zou dat niet gelden voor onze UTX gebruikers. Daarom denken we bij Ambroise ook na over zitten en andere gewone dagelijkse activiteiten.

Zo zijn bijvoorbeeld alle UTX orthesen aan de achterzijde van het bovenbeen voorzien van zachte banden in plaats van harde schaaldelen (zoals dat bij conventionele beenbeugels nog veel gebeurt). Veel plezieriger tijdens zitten en het leidt tot minder kledingslijtage. Daarnaast hebben we de UTX ook voorzien van een door ons ontworpen slanke snelsluiting, waarmee u de banden van uw UTX snel kunt sluiten en openen, zonder iedere dag opnieuw naar de voor u juiste spanning op de banden te zoeken.

De UTX SWING – De eerste ter wereld

De UTX SWING orthese (een van de uitvoeringen van de UTX) was de eerste orthese ter wereld die het been stabiliseert als dat nodig is (tijdens staan en tijdens de standfase van het lopen), maar vrij laat als dat kan (tijdens de zwaaifase), zodat lopen met een natuurlijke kniebuiging weer mogelijk wordt. Velen konden destijds niet geloven dat een kleine firma uit Enschede dit ontworpen kon hebben. In de loop van de jaren is de UTX lijn steeds verder verbeterd en uitgebreid. Mede daarom is de UTX orthese nog steeds een van de meest innovatieve beenorthesen ter wereld en het paradepaardje van Ambroise.

Verschillende uitvoeringen van de UTX orthese

Er zijn verschillende uitvoeringen van de UTX orthese die voor een deel ook met elkaar te combineren zijn. Klik hier als u wilt weten welke verschillende types en mogelijkheden er allemaal zijn. U krijgt dan een uitgebreid overzicht van de vele mogelijkheden van de UTX te zien. Een bloemlezing van enkele veel gebruikte uitvoering ziet u hieronder.

Voor wie is de UTX bedoeld?

De UTX orthese is een lange beenbeugel bedoeld voor mensen bij wie de beenspieren niet meer goed functioneren. Dat kan vele oorzaken hebben. Te denken valt aan de gevolgen van MS (multiple sclerose) of een CVA (cerebrovasculair accident, in de volksmond ook wel beroerte of hersenbloeding genoemd), maar ook minder bekende ziektebeelden als IBM (inclusion body myositis) of nervus femoralis neuropathie kunnen achterliggende oorzaken zijn. Kenmerk is echter steeds dat er verlies aan controle over de quadriceps (dijbeenspier) is, zodat de knie niet meer goed gestabiliseerd kan worden en lopen problemen oplevert.

Een UTX orthese voor u?

Er zijn diverse uitvoeringen van de UTX orthese afhankelijk van de precieze behoefte van de cliënt. Welke versie het meest geschikt is in uw situatie hangt van een flink aantal factoren af. Een goede anamnese is daarom belangrijk. Daarbij wordt gekeken naar uw hulpvraag, naar uw beperkingen, maar ook naar uw restfuncties. Ook uw persoonlijke situatie met betrekking tot wonen, werken en hobby’s kan van invloed zijn op de keuze van de meest geschikte oplossing voor u.

Onze klinisch experts gaan graag met u aan de slag om te beoordelen wat voor u de beste oplossing is. Vraag vrijblijvend een consult aan als u wilt weten wat de UTX voor u kan betekenen. Als u het een keertje vooraf wilt ervaren hoe het is om met een UTX te lopen, dan passen we onze UTX-evaluatie-orthese aan aan uw been. U kunt dan zien en voelen wat het inhoudt om met een orthese te lopen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 053-4302836 of lees op deze pagina meer wat zo’n proefsessie van de UTX-orthese inhoudt.

Hoe krijg ik een UTX orthese?

Als blijkt dat een UTX orthese voor u een geschikte voorziening is, moet deze gemaakt gaan worden. Dat gebeurt via een vast stappenplan. Klik hier als u meer wilt weten over het stappenplan dat doorlopen wordt als u een UTX orthese krijgt.

De orthesen van Ambroise zijn continu in ontwikkeling.

UTX Beenorthese

  • Vernieuwde pelottesDe nieuwe pelottes zijn minder gevoelig voor breuk, zitten nog stabieler gemonteerd, dekken de pelottedrager aan de voorkant beter af en zien er fraaier uit.
  • ScharnierbekledingEen mooi en perfect op maat gemaakte zachte bekleding op het scharnier voorkomt beschadiging van kleding en meubels bij stoten tegen het scharnier.
  • Integratie EVOHet is nu mogelijk om een Enkel-Voet Orthese (EVO) te integreren met de UTX. Hierdoor kan een grotere range aan problemen rond voet en enkel in combinatie met de UTX worden opgelost.

Terug naar boven

Onze partners: