Direct contact? Call: +31 53 4302 836


Experts in innovatieve orthesen

Lichtgewicht oplossingen voor armen en benen

 

Hoe kunnen wij u ondersteunen?

Traject van de cliënt

Stoornis

Niemand draagt voor zijn lol een orthese. Je gaat pas op zoek naar een hulpmiddel zoals een orthese, als er iets mis is met het functioneren van je lichaam: ‘de stoornis’. Dat leidt in het algemeen tot de start van het proces: ‘de hulpvraag’.

Met vragen over stoornissen van het lichaam kun je terecht bij je arts. Als een stoornis leidt tot een verlies aan functie van een arm of been, kan een orthese soms dit verlies aan functie (deels) compenseren.

Arts

De eerste arts die men normaal gesproken raadpleegt als er een stoornis van het lichaam ontstaat, is de huisarts. Die kan, indien nodig, doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts, als bijvoorbeeld een revalidatiearts, een neuroloog of een orthopedisch chirurg. Deze specialist gaat verder op zoek naar de oorzaken van de stoornis en mogelijke behandelingen voor de stoornis.

Een orthese kan soms als onderdeel van de behandeling worden voorgeschreven. Het komt ook voor dat na behandeling er nog steeds een functionele beperking overblijft, waarvoor een orthese nodig is.

Voorschrift

Als de arts van mening is dat een orthese een bijdrage aan de behandeling kan leveren, of dat de orthese de functionele beperkingen die na de behandeling zijn blijven bestaan (deels) kan compenseren, schrijft hij dit hulpmiddel voor.

Veel orthesen vallen onder de zorgverzekering. Om de orthese bij de verzekeraar te declareren is in het algemeen het voorschrift van de arts nodig.

Selectie orthese

Welke orthese geschikt is in uw situatie? Dat wordt bepaald aan de hand van een selectieprotocol. Er wordt stap voor stap onderzocht in welke conditie uw been of arm zich bevindt, maar ook wat uw persoonlijke situatie en hulpvraag is. Daarmee bepalen we welke oplossing wij u het beste kunnen adviseren.

De keuze is daarna uiteindelijk aan u.

Maatname

Ingipsen van het been of de arm is niet nodig! De orthesen van Ambroise worden individueel op maat gemaakt op basis van twee of drie digitale foto’s door middel van de Ambroise Fotomaatname Techniek. De Ambroise software zet de foto’s om in tekening of mal met de exacte been- of armcontour en afmetingen. Dit kan bij u thuis plaatsvinden, bij Ambroise of een revalidatiecentrum.

Training orthese

Nu ons werk erop zit, moet u zelf of samen met een therapeut aan de slag om vertrouwd te raken met het hulpmiddel. Als de orthese niet meer naar behoren werkt of als u vragen hebt kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ons Team

Ons bedrijf

Precies maatwerk
kennis in de praktijk

Lees meer

Ons Team

Ons team

Altijd op zoek
naar oplossingen

Lees meer

De orthesen van Ambroise zijn continu in ontwikkeling

De orthesen van Ambroise zijn continu in <strong>ontwikkeling</strong>

Genux 2 knieorthese

  • Tot 35% gewichtsreductie Door het gebruik van moderne materialen en dunwandige buizen met hoge sterkte konden we het ontwerp verder optimaliseren, wat resulteerde in een verbazingwekkende gewichtsvermindering tot 35%.
  • Dynamische 4-punts ondersteuning Een zeer slim systeem maakt de banden rond de knie losser wanneer de knie wordt gebogen, maar spant ze aan wanneer de knie wordt gestrekt. Dit leidt tot een hoog comfort door lage krachten in flexie en een goede pasvorm en directe krachtoverdracht in extensie.
  • Verstelbaar kniescharnier Het volledig herontworpen kniescharnier is verstelbaar in flexie. U kunt de uitlijning in flexie tot 15° veranderen met een eenvoudige stelschroef.

Our partners: